#fussaszülésért #masallapotot #run4birth

Időpont: 2020. november 22.

Helyszín: országos

Szervezőtársunk, Dudó, fut a szülésért. 42 ezer lépést tesz a 42. születésnapján 2020. november 22-én a Margit-szigeten. Fut a választás szabadságáért, hogy mi dönthessük el, melyik úton akarunk futni, és hogyan hozzuk világra a kisbabáinkat. Fut, mert a gyermekei születésénél rájött, „a szülés egy maraton”. Fut, mert csodálatos érzés felfedezni önmagunkban a női erőt a szülésnél és a futásnál is. Fut, mert meg akarja mutatni, hogy egy 42 éves nő teste nagyon sok dologra képes, legyen az egy szülés vagy akár egy maraton.

#nőazerőnk, így mi is együtt futunk/sétálunk/biciklizünk majd Dudóval.

Csatl4ko2z Te is!

Fuss velünk:

  • Az “így szoktuk helyett” a bizonyítékalapú ellátásért, hogy ne legyen általános például a 42. hét előtti rutinszerű indítás.
  • Az élettani szülés támogatásáért, hogy ne legyen több kórházban is 42% körüli a császármetszés az ajánlott 15-hoz képest!
  • Anya és babája egységéért, hogy a szülés módjától függetlenül, az újszülöttek az anyukáikkal lehessenek, mert az elválasztásból 42 perc is sok, 42 óra pedig rengeteg!
  • Az ambuláns szülésért, hogy ne kelljen közel 42 órát tölteni a kórházban, és ne kelljen 42-szer elmondani, hogy haza szeretnénk menni.
  • A nőközpontú ellátásért és az informált döntésért, hogy 42-ből 42 nő megkapjon minden szükséges információt ahhoz, hogy maga dönthessen a testéről, a gyermekvállalásról, és ha szül, akkor arról, hogy ezt hol és kikkel teszi.
  • Az apákért és a családért, mert az ő szülésélményük is számít. Ne legyen apa, ne legyen testvér, aki közel 42 órán át nem foghatja meg a kisbabáját, kistestvérét!

Fuss velünk, hogy ne kelljen még 42 évet várni a pozitív változásig! Másállapotot a szülészetben! Futhatunk együtt, futhatsz egyedül vagy váltóban, lassan és gyorsan is! Futhatsz 4,2 métert, de lefuthatod a a 42 km-es maratont is.

Itt tudtok csatlakozni a futáshoz életre hívott zárt csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/992437477881533

Az eseménynél minden hasznos információt, helyszínt közzéteszünk majd, kérjük írj, ha a településeden csapatot, közös futást szerveznél!

Dudo felhívását itt olvashatjátok:
https://www.facebook.com/715917743/posts/10158504013687744?d=n&sfns=mo