Ne árts! Ne vágj át! utcai megmozdulás, séta, beszédek

Időpont: 2018. október 13.

Helyszín: Szabadság tér, Budapest

Facebook esemény

Te mit szólnál, ha mindenféle tájékoztatás nélkül egy általad ismeretlen szert fecskendeznének a testedbe? És ahhoz, ha az engedélyed nélkül a nemi szervedhez érnének? Hogy érintene, ha akaratod ellenére elvinné valaki a gyerekedet éjszakára? Szerinted milyen érzés csak azért hanyatt feküdni órákon át egy szobában egyedül, vagy idegenekkel körülvéve, mert “így szokás”? Apaként milyen lenne 3 napig egy üvegajtó mögül nézni a gyerekedet, mert – “csak”?

A jelenlegi szülészeti ellátásban mindezek naponta fordulnak elő velem, veled, velünk. Számos anya számol be arról, hogy tudta, beleegyezése nélkül végeztek beavatkozásokat a testén és/vagy a gyermekén. Miért?!

Miközben az orvosi etika meghatározó elve a “ne árts”, a jelenlegi magyarországi szülészeti ellátás tele van évtizedek(!) óta bizonyítottan fölösleges és káros beavatkozásokkal, a család tagjait egymástól elválasztó gyakorlattal, az egészségügyi törvényt számos ponton sértő szokásokkal.

Ha szerinted is fontos, hogy
• az anyák értsék, hogy mi történik velük, és a tájékoztatásuk és beleegyezésük nélkül egyetlen beavatkozást se végezzenek el,
• a nők méltó módon szülhessenek,
• a kisbabák gyengéd fogadtatásban részesüljenek,
• ne idejétmúlt szokások határozzák meg az ellátást a korszerű és bizonyítékokon alapuló irányelvek helyett,

akkor gyere velünk 2018. október 13-án délután 16.00-ra a Nyugati térre! Közösen átsétálunk a Szabadság térre, ahol 17.00-18.00 óra között leszünk együtt.

Számítunk Rád, nélküled nem lesz változás!

Share This Post